Παιδική & Εφηβική Διατροφή

Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Παιδική & Εφηβική Διατροφή

Η παιδική διατροφή είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που ξεκινάει από τον απογαλακτισμό και φτάνει μέχρι την εφηβική ηλικία…! Οι καθημερινές συνήθειες των παιδιών καθρεφτίζουν τον τρόπο ζωής , τις επιλογές και τις καθημερινές συνήθειες των γονέων και της υπόλοιπης οικογένειας..

Η προσχολική ηλικία των 1-6 ετών είναι καθοριστικής σημασίας για την μετέπειτα παιδική-εφηβική αλλά και ενήλικης ζωής του.. Σωστές, θρεπτικές επιλογές σε καθημερινή βάση θα βοηθήσουν το παιδί σε συνδυασμό με την απαραίτητη φυσική δραστηριότητα  να αναπτυχθεί σωστά και να έχει ένα καλό ανοσοποιητικό – αμυντικό σύστημα.

Από τα 11 που το παιδί μπαίνει στην εφηβεία οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν..

Σκοπός λοιπόν  είναι το παιδί και ο έφηβος να αποκτήσουν μια διατροφική παιδεία..  Αναλύουμε συνήθειες.. εντοπίζουμε σωστά και λάθη.. βρίσκουμε λύσεις .. προτείνουμε αλλαγές στην καθημερινότητα και διευκολύνουμε την οικογένεια να οργανωθεί και να υιοθετήσει ενα πιο υγιεινό τρόπο ζωής…

Στις παιδικές ηλικίες αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι.. Μαθαίνουμε ποια τρόφιμα μας κάνουν καλό και πια όχι… δοκιμάζουμε νέες συνταγές… φτιάχουμε σνακ… βάζουμε μαζί νέους κανόνες.. προσθέτουμε κίνηση… αλλάζουμε την καθημερινότητα μας με ενα όμορφο και ευχάριστο τρόπο!     

Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Σχετικό βίντεο

Εκδηλώστε