Εγκυμοσύνη

Nutrition and Diet during pregnancy, Pregnant woman eating fruits sitting on sofa at home
Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Διατροφή στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις ομορφότερες περιόδους στη ζωή της γυναίκας…. Την περίοδο αυτή όμως οι απαιτήσεις της σε θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα αυξημένες αφού εκτός από τον εαυτό της, πρέπει να προσφέρει και στο έμβρυο το καλύτερο δυνατό περιβάλλον θρέψης και ανάπτυξης…

Δυστυχώς  δεν είναι λίγες οι εγκυμοσύνες που εμφανίζουν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών με σοβαρότατες επιπτώσεις  στο έμβρυο… αλλά και στην μητέρα!

 Κρίνεται λοιπόν σημαντικότατη θα λέγαμε η καλή συνεργασία με τον μαιευτήρα αλλά και  με τον διατροφολόγο που θα προτείνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καλύπτοντας τις ανάγκες μητέρας και εμβρύου σε θρεπτικά συστατικά..  

Στον θηλασμό παράλληλα η νεα μανούλα είναι υποχρεωμένη να θωρακίσει και το δικό της οργανισμό αλλά και του παιδιού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να καλύψει τις ανάγκες τους  χωρίς υπερβολές και λάθη.

Για όλους αυτούς τους λόγους  είναι ακόμη πιο σημαντική η οργάνωση ενός καθημερινού εξατομικευμένου αλλά κυρίως  ισορροπημένου διαιτολογίου που θα καλύπτει και του δύο και θα την αποτρέπει από υπερφαγικά  επεισόδια ..   

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη  για ένα υγιές και ευτυχισμένο μωρό… και για μια ακόμη πιο χαρούμενη και υγιή μαμά  ή οποία θα μπορέσει να επανέλθει με πιο σωστό τρόπο…

Αποβάλετε  το άγχος.. Φροντίστε τον εαυτό σας και μετατρέψτε τους στους πιο υπέροχους μήνες σας….

Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Σχετικό βίντεο

Εκδηλώστε