Διατροφικές Διαταραχές

Professional psychotherapies and young woman suffering from ptsd
Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Διατροφικές Διαταραχές

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία, ορθορεξία) έχουν ηδη κατακλίσει όλες τις σύγχρονες δυτικές Χώρες

Ανησυχητική έκταση λαμβάνει πλέον και στην Ελλάδα το πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, οι οποίες αποτελούν μια σοβαρή πάθηση, και εμφανίζονται και στην περίοδο της εφηβείας. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι σήμερα ένα εκατομμύριο έφηβοι και νεαροί ενήλικες πάσχουν, στην Ελλάδα, από κάποια μορφή διατροφικής διαταραχής, γεγονός που σημαίνει ότι δύο εκατομμύρια οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόβλημα αυτό..

Από τις σοβαρότερες μορφές είναι η νευρική ανορεξία, που είναι και η ψυχική νόσος με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας (20%)

Η ψυχογενής ανορεξία και η βουλιμία πλήττει κυρίως τις γυναίκες, καθότι είναι 8 φορές συχνότερες σε αυτές από ότι στους άνδρες πάντα με ψυχολογικό υπόβαθρο…. Η κακή ψυχολογία , το έντονο στρες, η καθιστική ζωή ή πολύωρη εργασία ο Δυτικοποιημένος τρόπος ζωής  με αφθονία  επεξεργασμένων  τροφίμων και κυρίως η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας  είναι κάποιοι παράγοντες που ωθούν το άτομο σε υπερβολές και λάθη όσον αφορά  την ποσότητα, την συχνότητα αλλά και κυρίως την ποιότητα που καταναλώνει!! Άλλες φορές λοιπόν εκδηλώνεται ως υπερφαγία … άλλες ως αφαγία ή υποσιτισμός.. δυστυχώς πολλές καταλήγει και σε κάθαρση…  

Με συνεργασία διατροφολόγου , ψυχολόγου και ιατρού σκοπός είναι το άτομο θα καταφέρει  να υιοθετήσει ένα ισορροπημένο καθημερινό πρόγραμμα καλύπτοντας τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά και διατηρώντας ένα υγιές βάρος! 

Healthy Habits by Katerina Tziotzi

Σχετικό βίντεο

Εκδηλώστε