Γλυκά

ΜΟΥΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ- ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Μους Αβοκάντο - Σοκολάτα

  • 1 αβοκάντο
  • 2 ώριμες  μπανάνες
  • 2κουτ.σούπας κακάο 
  • 2κ.σούπας μέλι
  • 1κ.σούπας λιναρόσπορο  & 
  • Λίγο γάλα αμυγδάλου

Χτυπάτε στο μούλτι για 2’ και καλή απόλαυση!

Τσιζ-κέικ φρούτων

8 μερίδες

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive (θρυμματισμένα)
  • 90 γρ. μαργαρίνη light λιωμένη

Για την κρέμα

  • 200 γρ γιαούρτι άπαχο(2%)
  • 3κ.σ (60γρ) μέλι
  • 250γρ ανθότυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνης (10γρ)
  • 200 γρ. φρέσκα φρούτα κομμένα σε κομματάκια (φράουλες, βερίκοκα, κεράσια … ) ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για τη βάση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα 1 δαχτυλίδι διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι και το μέλι. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε πολύ λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι με το ψημένο μπισκότο, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα φρούτα. 

Τσιζ-κέικ φρούτων
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

Ρυζόγαλο με Μαστίχα

  • 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. νερό
  • 2κς Ζάχαρη καρύδας  
  • 5 φλ. Γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.

Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και  πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Παγωτό Σοκολάτα με Γιαούρτι

  • 2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1/3 της κούπας κακάο σκόνη
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά

Ζεσταίνεις το γάλα σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το κακάο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να έχεις ένα μείγμα.
Τοποθετείς το γιαούρτι σε μπολ και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει.
Σιγά σιγά, ξεκινάς να προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας.
Αφήνεις στην κατάψυξη για 8 ώρες ή αν έχεις μηχάνημα για παγωτό, εκτελείς σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αν δεις ότι χρειάζεται κι άλλο να παγώσει, άφησέ το στην κατάψυξη.

Περίπου 110 θερμίδες ανά μερίδα!

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Υλικά:
Healthy Habits by Katerina Tziotzi