Quick Links
Menu
Get in Touch
Διεύθυνση
Μητροπόλεως 115 – 54622 Θεσσαλονίκη – Κέντρο
Τηλέφωνο
2310 266575 & 6944 678616
Χτυπάτε στο μούλτι για 2’ και καλή απόλαυση!
8 μερίδες
Για τη βάση
Για την κρέμα
Εκτέλεση για τη βάση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα 1 δαχτυλίδι διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι και το μέλι. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και λιώσει σε πολύ λίγο ζεστό νερό, ανακατεύοντας γρήγορα. Γεμίζουμε το δαχτυλίδι με το ψημένο μπισκότο, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμένα φρούτα.
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
Ζεσταίνεις το γάλα σε μπρίκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις το κακάο και τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να έχεις ένα μείγμα.
Τοποθετείς το γιαούρτι σε μπολ και το χτυπάς μέχρι να αφρατέψει.
Σιγά σιγά, ξεκινάς να προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας.
Αφήνεις στην κατάψυξη για 8 ώρες ή αν έχεις μηχάνημα για παγωτό, εκτελείς σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αν δεις ότι χρειάζεται κι άλλο να παγώσει, άφησέ το στην κατάψυξη.
Περίπου 110 θερμίδες ανά μερίδα!
Διεύθυνση
Μητροπόλεως 115 – 54622 Θεσσαλονίκη – Κέντρο
Τηλέφωνο
2310 266575 & 6944 678616