Γεύματα

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μπιφτέκια Μοσχαρίσια με Λαχανικά

Υλικά για 3-4 μερίδες:

  • 500 γρ κιμά
  • 100 γρ ντομάτα
  • 100 γρ καρότα ψιλοκομμένα
  • το χονδρό μέρος ενός πράσου τριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 4 φρυγανιές μουσκεμένες σε νερό
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Εκτέλεση:

βρέχουμε και στύβουμε καλά με το χέρι μας τις φρυγανιές. Στησυνέχεια σε ένα μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τη ντομάτα. Κατόπιν προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον κιμά, τις φρυγανιές, το μπέικιν, το λάδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό τους το οποίο προέρχεται από τα λαχανικά που έχουμε προσθέσει.

Καλαμαράκια Κατσαρόλας

Υλικά για 5 μερίδες:

  • 1 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 ml κρασί
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Στην κατσαρόλα σοτάρουμε για 10 λεπτά τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι. Όταν εξατμιστεί το νερό από τα καλαμαράκια προσθέτουμε το κρασί και μετά από 1 λεπτό την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30-45 λεπτά. Τέλος, 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Εύκολο Παστίτσιο με Τυριά

Εύκολο Παστίτσιο με Τυριά

Υλικά

  • 500 γρ. πένες ολικής
  • 4 αυγά
  • 6 ποτήρια γάλα (φρέσκο 1,5%)
  • 1/3 του ποτηριού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρων, τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι χαμηλων λιπαρων, τριμμένο
  • 100 γρ ζαμπόν γαλοπούλας, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Βάζετε τα ζυμαρικά ωμά στο ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι και το γάλα.

2.Σκορπίζετε τα τυριά και τα αλλαντικά (αν χρησιμοποιήσετε) πάνω από τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το μείγμα αυγών-γάλακτος. Προσέχετε ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα ζυμαρικά, καθώς το υγρό αυτό μείγμα είναι που θα τα βοηθήσει να ψηθούν σωστά

3.Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 190 °C για 45΄-50΄.

Ομελέτα με Λαχανικά

4 Μερίδες

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ρίζες σπανάκι
  • ¼ φλυτζανιού βασιλικός ψιλοκομμένος
  • ½ φλυτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές μυζύθρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 αβγά
  • 3 ασπράδια αβγού
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές σε ένα τηγάνι (tefal) με λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σπανάκι, το βασιλικό και το μαϊντανό και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη μυζήθρα , τα αβγά, τα ασπράδια, τα σοταρισμένα λαχανικά και αλατοπιπερώστε.

Βαλτέ το tefal  στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το μείγμα κουνώντας κυκλικά το τηγάνι για να μην  κολλήσει η ομελέτα.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε για άλλα 2 λεπτά, ώστε να ψηθούν τα αβγά.

Σερβίρετε με την πλευρά που έχει ροδίσει προς τα επάνω.

Καλή επιτυχία! 

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Healthy Habits by Katerina Tziotzi