Quick Links
Menu
Get in Touch
Διεύθυνση
Μητροπόλεως 115 – 54622 Θεσσαλονίκη – Κέντρο
Τηλέφωνο
2310 266575 & 6944 678616
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά και σερβίρουμε με 2κς καρπούς και 1 φρούτο ψιλοκομμένο.
Μαραίνετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να στεγνώσει από τα υγρά του.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
• 2 κούπες αλεύρι ολικής
• 2 φρέσκα αυγά
• 400 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών
• 1 φλιτζάνι λάδι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 πρέζα αλάτι
• Λίγο πιπέρι
• Νερό
• 1 κ.σ baking powder
Χτυπάμε μέσα σε μια λεκάνη το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με το baking powder σιγά-σιγά στο μείγμα φροντίζοντας παράλληλα να ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα βγει λιγάκι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι το μείγμα, φροντίζοντας να το στρώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180ο για περίπου 50 λεπτά. Όταν η πίτα ροδίσει είναι έτοιμη για… κατανάλωση.
Χτυπάμε στο μίξερ για 2’ με λίγο νερό
Κόβουμε φέτες μήλο ή ψωμάκι ολικής ή γκοφρέτες καλαμποκιού
Και προσθέτουμε 1κ. γλ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι-κακαο και 1κς καρπους εποχής και κομμένα φρουτάκια
Διεύθυνση
Μητροπόλεως 115 – 54622 Θεσσαλονίκη – Κέντρο
Τηλέφωνο
2310 266575 & 6944 678616